ASSO.be
Zandgroeflaan, 14
1160 BRUSSEL
Tel: 02 660 15 30
Fax: 02 660 13 30Site ontworpt door
Virtual Presence


© 2005 - Asso.be
ASSO.BE : de geschiedenis van een passie

ASSO.BE is geboren uit de ontmoeting van M.D. en A.K., twee gepassioneerden van nieuwe technologieën en van het verenigingsleven.

Om zo’n project tot een goed einde te brengen, is het het meest voor de hand liggend om een vereniging op te richten ! Zij hebben dus APPIA opgericht : A P P I A Vereniging voor de Promotie van verenigingsinternet

Voor M en A die professionele activiteiten uitvoeren met betrekking tot die twee sectoren, was het ook de beste methode om een zekere transparantie te waarborgen in het licht van de economische uitdagingen die een medium als ASSO.BE voorstellen.

Van die kant is alles duidelijk :

De bedrijven die M en A besturen zijn geen lid van APPIA, maar zullen in de eerste plaats met hun eigen fondsen de lancering van de portaalsite , een informatiepermanentie en het zoeken naar partners te verzekeren.

Op termijn zal de VZW APPIA de vruchten van dit werk moeten opnemen, nieuwe leden verwelkomen en langzaamaan zijn financiering autonoom verzekeren.

Indien de meeste media leven van hun reclame-inkomsten, is het niettemin niet de bedoeling dat APPIA zijn sociaal doel zou verloochenen.. De SITE moet een instrument blijven dat objectieve en kwaliteitsvolle informatie verspreid over het associatief management in de brede zin.

Indien sommige adverteerders een aanbod formuleren dat een reële meerwaarde vertegenwoordigt voor verenigingen, artikels ten gronde zullen
 
Overigens zal APPIA trachten voorrang te verlenen aan adverteerders die onmiskenbaar beantwoorden aan een sociale doelstelling.

Tenslotte zal APPIA vertrouwen op de kritische zin van zijn publiek. Het is genoegzaam bekend : indien het verenigingsleven het beste communicatiekanaal ter wereld is, is het ook het meest veeleisend in de zin van eerbied voor ethische waarden.

TOEGANKELIJKHEID VAN DE PORTAALSITE EN COMMUNICATIESTRATEGIE

APPIA maakt de promotie van zijn verenigings-… onder de naam ASSO.BE maar de site zal eveneens toegankelijk zijn via de adressen www.asbl.be en www.vzw.be.

Deze domeinnamen worden door het telecommunicatie vennootschap Perceval aan APPIA ter beschikking gesteld in ruil voor een virtuele aanwezigheid op de portaalsite. Perceval zal tevens de hosting van de portaalsite verlenen.

De keuze om communiceren onder het etiket ASSO.BE is gemotiveerd door het feit dat dit “merk” is meer internationaal ( !!! ) en toelaat om op éénduidige wijze te communiceren aan beide kanten van de taalgrens.

De plus, il est prévu de traduire le site en anglais dès que l’APPIA pourra se permettre cet investissement.

ASSO.BE laat tevens toe om feitelijke verenigingen (verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid) en internationale verenigingen niet uit te sluiten.

Indien de portaalsite heden meer informatie aan VZW’s aanbiedt, is het eenvoudigweg omdat feitelijke verenigingen niet onderworden zijn aan de wet … En terecht : zij bestaan gewoonweg niet volgens de wet zij het door de personen die ze bemannen.

Op termijn moet de site een echte gids worden met vooruitstrevende zoekwerktuigen. Dit deel van de site zal dan geen onderscheid meer maken tussen deze twee types van verenigingen.